IJsbeelden Festival 2018-2019

IJsbeelden Festival 2018-2019

23 oktober 2018 Van Doorn Beveiliging verzorgt de beveiliging van het van IJsbeelden Festival in de IJsselhallen.


Het grootste ijssculpturenfestival van Europa staat van 15 december 2018 tot en met 3 maart 2019 in Zwolle

Het Nederlands IJsbeelden Festival pakt dit jaar mooier en grootser uit dan ooit. Van zaterdag 15 december 2018 tot en met zondag 3 maart 2019 strijkt de adembenemende wereld van kraakhelder ijs en glinsterende sneeuw neer bij de IJsselhallen in Zwolle.

Het thema van het Nederlands IJsbeelden Festival dit jaar  is: “Wereldberoemde verhalen”.  De beste ijskunstenaars uit de hele wereld komen naar Zwolle waar ze in een 1.200 m2 grote vrieshal aan de slag gaan met 275.000 kilo ijs en 275.000 kilo sneeuw. Daarmee vertalen zij het verhalenthema in ijs- en sneeuwsculpturen tot wel 6 meter hoog. “Special effects” met licht, geluid en projectie maken de beelden nog magischer. Romeo en Julia, de Drie musketiers, Robin Hood, Animal Farm, Allice in wonderland en nog veel meer verhalen worden ijskoud tot leven gewekt.

De IJsselhallen wordt voor en tijdens de Kerstvakantie, 15 december t/m 6 januari, omgetoverd tot een Winter Wonderland. Hiervoor gelden dezelfde openingstijden als die van het IJsbeelden Festival zelf, 10.00 - 17.00 uur. De verwarmde hallen worden aangekleed in winterse sferen met aangepaste horeca. Voor de kinderen wordt een speciaal Winter Wonderland KinderPlaza gecreëerd. Een gratis plaza met kermisattracties, games en springkussens. Een treintje brengt u na het bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival gratis naar de binnenstad van Zwolle, slechts 7 minuten lopen verwijderd van de IJsselhallen.

Combineer je bezoek aan het Nederlands IJsbeelden Festival met een bezoek aan de gezellige Hanzestad Zwolle. Een stad met een rijke geschiedenis, gezellige winkelstraten en met het vermogen om je smaakpupillen maximaal culinaire te prikkelen. Zwolle is een stad die uitnodigt om ontdekt te worden. U bent meer dan welkom!

Locatie: IJsselhallen Zwolle, Rieteweg 4, 8011AB, Zwolle
www.ijsbeelden.nl/